Toyota представляє оновлену модель Yaris Cross

Новини
Дата публікації: 29 серпня 2024 р.
aris_na_sajt

Вдосконалена модифікація автомобіля Toyota Yaris Cross посилює усі визначні характеристики цього компактного кросовера, що забезпечили йому титул World Urban Car, а також багато інших нагород, якими його було відзначено протягом першого року продажів.

Цей перший етап удосконалень зосереджений на найважливіших факторах, на які зважають покупці автомобілів цього сегмента. З моменту випуску в 2021 році Yaris Cross швидко зарекомендував себе як сильний і конкурентний учасник динамічного європейського B-SUV ринку, ставши його лідером.

Новий Yaris Cross вирізняється більшою потужністю і продуктивністю свого гібридного силового агрегату, безпечнішим та більш інтуїтивним водінням завдяки новітнім системам безпеки та допомоги водієві Toyota Safety Sence, повноцінному цифровому користувацькому досвіду і деталям дизайну, що підкреслюють його сучасний урбаністичний стиль.

aris_1
Потужність і задоволення від водіння

Yaris Cross приєднується до свого родича, хетчбека Yaris, представляючи нову «двокомпонентну гібридну» силову установку з новою гібридною технологією Toyota п'ятого покоління у новому варіанті Hybrid 130. Це відкриває ширший вибір новим клієнтам B-сегмента, які надають перевагу меншим розмірам автомобіля без шкоди для продуктивності.

1,5-літрова повністю гібридна електрична система була оснащена новою трансмісією з більшим і потужним електродвигуном-генератором. Це, разом із коригуванням блока управління потужністю (PCU) , забезпечує збільшення загальної потужності системи на 14%: зі 116 к.с./85 кВт до 132 к.с./97 кВт. Водночас крутний момент збільшено на всьому діапазоні обертів, максимальний зріс на 30% — з 141 до 185 Нм.

Результатом є швидше прискорення: час розгону від 0 до 100 км/год скорочується на пів секунди, до 10,7 с, а час збільшення швидкості від 80 до 120 км/год зменшується на 0,4 секунди — до 8,9 с. Щодо викидів CO2, то нова система досягає найкращих у своєму класі показників 103–122 г/км.

Ці статистичні дані — лише частина еволюції. Надзвичайно важливим аспектом є і поліпшення вражень від водіння. Ефективність двигуна, приводного мотора та гібридної батареї у Hybrid 130 також були максимізовані. Це разом із вищим рівнем крутного моменту на всіх обертах двигуна надає автомобілю динамічнішого характеру з ліпшим відгуком на дії водія із прискорення та гальмування. Це приносить задоволення під час кожної поїздки — чи то вулицями великого міста, чи то поза його межами. Відповідь приводного двигуна на натискання водієм педалі газу також було поліпшено, щоб забезпечити точне керування та відчуття лінійного прискорення.

aris_2
Тихіший хід завдяки поліпшеній шумоізоляції

У новому Yaris Cross реалізовано низку додаткових заходів щодо зниження шуму та вібрації.

Що стосується шуму двигуна, то чотири ключові області були спрямовані на вдосконалення: динамічний демпфер був доданий до лівого кріплення двигуна; на впускний патрубок встановлено резонатор; внутрішній ізолятор панелі приладів замінено з одношарового на тришаровий; і додатковий шар фетру був доданий до верхнього ізолятора капота

Для боротьби з шумом від вітру та взаємодії із дорожнім покриттям використовується товще скло для лобового скла, а також передніх і задніх бічних вікон.

aris_5
Повністю цифровий досвід користувача

Доступ до інформації, засобів зв'язку та розваг був трансформований завдяки впровадженню абсолютно нового цифрового інтерфейсу. Сюди входить як дисплей приладів водія, який можна налаштувати відповідно до його уподобань, так і потужніша мультимедійна система, яка швидше реагує на дії користувача та пропонує ширший набір функцій. Дисплеї є найкращими у своєму класі за розміром: 7 або 12,3 дюйма для панелі приладів та 9 або 10,5 дюйма для сенсорного екрана мультимедіа (залежно від комплектації).

12,3-дюймова панель приладів відображає циферблати, інформацію та графіку в хорошій роздільній здатності для чіткої видимості за будь-якого рівня освітленості. Водій може налаштувати зовнішній вигляд дисплея відповідно до настрою або подорожі, вибравши чотири варіанти стилю

Мультимедійна система Toyota Smart Connect розроблена для легкого та інтуїтивного використання і характеризується швидшою реакцією на дії завдяки збільшеній обчислювальній потужності.

Простота підключення передбачена бездротовою інтеграцією смартфона для Apple CarPlay і Android Auto.

aris_35
Більше безпеки, менше стресу з Toyota Safety Sence

Розробники Toyota мали на меті зробити поточне покоління хетчбека Yaris найбезпечнішим невеликим автомобілем у світі, обладнавши його численними засобами активної і пасивної безпеки та функціями, які можуть позбавити від стресу під час водіння. Yaris Cross отримав той самий широкий пакет Toyota Safety Sence.

Toyota Safety Sence — це загальна назва для передових функцій Toyota, які роблять автомобіль безпечнішим, простим у керуванні та паркуванні. У новому Yaris Cross встановлено пакет Toyota Safety Sense останнього покоління. Ці вдосконалені та розширені функції, що часто є платними опціями або просто відсутні на інших моделях сегмента B-SUV, входять до стандартної комплектації всієї лінійки Yaris Cross.

Використання нової системи камер і радарів, яка може сканувати на більшу відстань і значно ширше, збільшує можливості виявлення ризиків аварій. Наприклад, система запобігання зіткненням тепер може розпізнавати потенційний лобовий удар та великий спектр об'єктів і транспортних засобів на шляху автомобіля, включно з пішоходами, велосипедистами, мотоциклістами.

Пригнічення прискорення — нове доповнення до портфоліо Toyota Safety Sense. Система втручається, щоб уповільнити будь-яке раптове прискорення, коли розпізнає ризик зіткнення з транспортним засобом попереду.

Cистема проактивної допомоги при керуванні — ще одна нова функція, покликана допомогти уникнути аварій під час руху на низькій швидкості. Система допомоги під час уповільнення забезпечує плавне сповільнення, коли водій відпускає педаль газу, щоб пригальмувати рух під час наближення до повільного автомобіля попереду або входження в поворот. Другим елементом  cистема проактивної допомоги при керуванні є функція кермування, яка розпізнає поворот на шляху попереду та регулює зусилля на кермі, щоб допомогти водію виконати плавний поворот. Нова система екстреної зупинки здатна допомогти водію, якщо йому стане погано. Якщо вона виявить, що водій не робив жодних дій — кермування, гальмування, прискорення — протягом певного часу, то подасть звуковий сигнал. Якщо з боку водія не буде жодної реакції, вона плавно зупинить автомобіль, увімкне аварійні світлові сигнали та розблокує двері.

Toyota Safety Sence також забезпечує додатковий захист, коли автомобіль не рухається. Завдяки опціональній функції асистента безпечного виходу з авто візуальна та звукова система попередження допомагає запобігти відчиненню дверей на шляху транспортних засобів і велосипедистів, що наближаються ззаду. Система нагадування про заднє сидіння попередить водія візуальними та звуковими сигналами, якщо він залишив дитину або домашню тварину на задньому сидінні.

Крім цих додаткових функцій, новий Yaris Cross також отримав оновлення традиційних функцій Toyota Safety Sense. Адаптивний круїз-контроль був переглянутий для забезпечення швидшої реакції і відчуття природнішого водіння. Наприклад, коли інший транспортний засіб входить на смугу руху автомобіля, уповільнення стає плавнішим. Налаштування відстані між транспортними засобами були розширені, тому водій має більше вибору, а зниження швидкості на повороті активується раніше, забезпечуючи плавніше управління швидкістю.

LTA - систему відстеження смуги руху,  було налаштовано так, що її виконання має більш натуральний вигляд. RSA - систему визначення дорожніх знаків,  було вдосконалено так, що для відповідності інформації про дорожній знак потрібний лише один дотик до обмежувача швидкості.

LDA - cистема попередження про виїзд зі смуги руху тепер розпізнає, коли водій вийшов за межі смуги, намагаючись об'їхати перешкоду (пішохода або інших учасників дорожнього руху), та тимчасово скасовує свою функцію попередження.

Дізнатися більше
Як із вами зручніше зв'язатися?
!
До порівняння можна додати лише 3 автомобіля